Copernicus EMS-RRM || EMSN037 Activation

Η ΓΕΩΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ, Πάροχος Υπηρεσιών, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων Risk & Recovery Mapping ανέλαβε την  pre‐disaster μελέτη & ανάλυση επιπτώσεων για μια σειρά από κινδύνους και συγκεκριμένα: σεισμούς, πλημμύρες, τσουνάμι και κατολισθήσεις σε τρεις πόλεις Arica (Χιλή), Tacna (Περού) και Μαπούτο (Μοζαμβίκη).
Η μελέτη περιλαμβάνει αξιολόγηση κινδύνου; Έκθεση, τρωτότητα και χαρτογράφηση επικινδυνότητας. Με στόχο την επαρκή ετοιμότητα και αποτελεσματική υποστήριξη λήψης αποφάσεων, βασισμένη σε τεκμηριωμένη γνώση, στα πλαίσια δραστηριοτήτων σχεδιασμού και αποκατάστασης εμπλεκόμενων φορέων, αξιολογείται επίσης το ενδεχόμενο και η έκταση δευτερευόντων κινδύνων (Διάβρωση εδαφών ή παράκτιων περιοχών) και προτείνονται παρεμβάσεις μετριασμού του κινδύνου, καθώς και στοιχεία για την βελτιστοποίηση των υποδομών άμεσης απόκρισης.

Βασικός χρήστης των γεωχωρικών δεδομένων είναι το Τμήμα Επιστημών της Γης και Μείωσης Γεωλογικών Κινδύνων της UNESCO. Τα αποτελέσματα αποσκοπούν να υποστηρίξουν έργα της UNESCO; Arica και Tacna "Enhancing Natural HAzard resilience iN South America (ENHANS), Maputo το UNESCO - School Safety project.

 

Γεγονός:

Copernicus EMS-RRM || EMSN037 Activation